Nov 22, 2013

Jalan ke Perak

Salam & hai semua!

Hari ini FR nak share tentang pengalaman FR yg lepas bersama Mr Husband & keluarga Mak Ngah di Lumut, Perak. Sebenarnye itu pertama kali FR jalan ke Perak..hehe...sambil-sambil jalan kami lawat sekali Mak Ngah & Pak Ngah yang sangat baik hati ;)



Kami stay di rumah Mak Ngah & Pak Ngah selama 4 hari 3 malam. Kat mana? Rumah mereka terletak di Berek Polis Marine. Sangat-sangat best sebab suasana sangat aman damai, tak sesak dengan manusia dan dekat dengan laut! Gambar kat atas ni masa FR dan keluarga Mak Ngah pergi mandi dekat laut. Laut die bukan lah yang macam di PD tu. Tapi lebih kepada laut yang menjadi tempat pertemuan sungai dan lautan...Jadi banyak lah pokok bakau kat sane..Masa ni hujan turun renyai-renyai..FR & husband tengok je mereka enjoy mandi. Kami tak join sebab Mr Husband demam time ni...heheh...FR tak bagi die join..nanti tak pasal-pasal demam teruk...huuu

Hasil tangkapan yang sangat best dan mengujakan!

Kalau kawan-kawan tengok gambar kat atas ni, itu adalah antara hasil tangkapan yang berjaya dibawak naik! Exciting kan??? hehehe...Ni lah antara pengalaman yang paling FR tak boleh lupa. Kami juga berjaya membawa naik kepah yang sangat banyak!!! Lepas habis mandi, kitorg semua naik dan Mak Ngah masak makanan seafood yang sangat lazat! Best bila makan hasil tangkapan sendiri, dan dapat makan beramai-ramai pulak tu... Menarik kan?? ^_^ 

FR bergambar semasa di Lumut Waterfront. Ingatkan nak naik feri tapi terlepas pulak....huhu

Banyak tempat FR dan keluarga sempat untuk jengah. Antara nya ialah Lumut Waterfront & Teluk Batik. Macam-macam barang souvenir yang FR dan Mr Husband beli. Paling penting ialah fridge magnetic sebagai tanda kenangan yang kami dah sampai ke tempat-tempat tu ^ - ^

Time paling best dan menyeronokkan adalah bila FR dapat bersama-sama dengan keluarga. Itu lah saat paling mahal yang tak akan dapat dinilai dengan wang ringgit....

Kawan-kawan bloggers pun pasti ada banyak lagi cerita jalan-jalan yang menarik kan? Boleh la share ya! :)

InsyaAllah FR akan update lagi entry yang lain untuk perkongsian bersama :)

XOXO!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...