About the Blogger

Salam sejahtera dan semoga ceria sentiasa! :)


Selamat datang dan terima kasih kerana membaca ruangan blog FR :)
Soalan pertama, kenapa Ceritera Si Pelangi Putih? Siape tu Pelangi Putih??
Ade ke pelangi kaler warna putih? hihihi...
Nama Puan Pelangi Putih yang sebenar ialah Fiza Rubaai (FR). Pelangi Putih ni adalah nama pena FR dulu-dulu...rasa sayang nak buang...jadi FR gunakannya sebagai tajuk blog FR ni...:)
Berasal dari Johor dan sekarang menetap di Melaka. Bekerja sebagai seorang pensyarah di salah sebuah institusi pengajian tinggi di Melaka, Malaysia. Minat dalam bidang penulisan (dan sedang cuba untuk menulis secara konsisten..hehe). Sekarang sedang bergiat aktif dalam bidang perniagaan. Banyak bantu Mr Husband meluaskan empayar perniagaan beliau. FR juga ada niat untuk menjadi USAHAWANITA berjaya!
Sudah pasti akan diusahakan sampai FR mencapai hajat ini! Ganbatte ne! ;D

Antara mutiara kata yang boleh dikongsi:
"Kita mesti berniaga supaya dapat membantu diri sendiri, keluarga dan orang sekeliling. Disamping itu, secara tidak langsung kita telah berjihad! Membantu menaikkan ekonomi Melayu dan Malaysia, walau sekecil mana sumbangan kita, tetap berharga" - Usahawan berjaya, Johor, 2010.

Dalam ruangan blog ni FR akan share pelbagai cerita. Yang bermanfaat lah hendaknya. :)

Untuk pengetahuan rakan-rakan, FR sedang membangunkan satu blog untuk dijadikan platform perniagaan saya secara online. FR akan sentiasa update (InsyaAllah). Semoga usaha ini mendapat support dari rakan-rakan semua :) (FR juga akan support anda! ;-) )

Sekian, salam pena dari Puan FR, Melaka :)

XOXO ^ - ^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...